08 July 2022

IoT inspiratie: 7 innovatieve toepassingen onder de loep

Het Internet of Things is volop in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe innovatieve oplossingen op de markt. Deze toepassingen zijn ons opgevallen.
Shape 6

Het Internet of Things is volop in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe innovatieve oplossingen op de markt. Ter inspiratie zetten we in dit artikel verschillende slimme toepassingen op een rij die ons zijn opgevallen.

Slim ziekenhuisbed

Zorgprofessionals hebben het al druk genoeg. Door een slim ziekenhuisbed met sensoren hoeven ze geen rondjes over afdelingen meer te lopen om te kijken of iedereen rustig ligt te slapen. Het slimme ziekenhuisbed monitort wie er in bed ligt, of iemand hulp nodig heeft, gevallen is en hoe lang iemand al ligt.

Digitale inspecteur

Bij productiebedrijven is het belangrijk om kapotte producten te identificeren en uit productie te halen. Lange tijd werd dit handmatig gedaan door steekproeven of controleurs. Maar moderne technologie kan dit veel sneller en beter. Deze oplossing van MobiDev herkent producten op een lopende band die niet voldoen aan de standaard. Dezelfde techniek kan ook gebruikt worden om medewerkers te identificeren die zich niet aan veiligheidsinstructies houden. 

Slim kantoor

Met iotspot kunnen medewerkers thuis een werkplek reserveren, zodat ze zeker weten dat er een plekje voor ze is. En tijdens de anderhalvemetersamenleving was dit de ideale oplossing om een veilige werkruimte te faciliteiten binnen kantooromgevingen. Dat Myler Media de mobiele applicatie heeft doorontwikkeld, heeft verder niets te maken met de aanwezigheid in dit lijstje. 😉

Kassaloze supermarkt

Zelf scannen en betalen in supermarkten kennen we inmiddels. Maar een winkel waar helemaal geen kassa is? Albert Heijn en Aldi deden er eerder al testen mee in Nederland. In de Verenigde Staten zijn er inmiddels enkele Amazon Go winkels waar je daadwerkelijk gewoon naar binnen loopt, je boodschappen pakt en naar buiten loopt ‘zonder te betalen’.

Domotica

Ook thuis voegen we steeds meer slimme apparaten toe. Slimme verlichting, verwarming, camera’s, thermostaten, rookmelders, de deurbel en ga zo maar door. Met de Google Nest Hub kun je al je apparaten aan elkaar koppelen en bedienen vanuit één interface. Handig!

Slimme ring

Voor je sleutels en pinpas heb je tegenwoordig geen fysieke objecten meer nodig. Moderne techniek maakt het mogelijk om dit via je smartphone te doen. Of nog slimmer: via een ring. Met Near Field Communication technologie (NFC) hou je gewoon je ring bij de voordeur of pinautomaat. Over smaak valt te twisten, maar het is wel toffe techniek.

IoT bij huisdieren

Internet of Things wordt vooral toegepast om het leven van mensen te verrijken. Maar er zijn ook IoT-toepassingen voor dieren. Denk bijvoorbeeld aan Pawscout, waarmee je de bewegingen van je huisdier volgt en vermist-posters overbodig maakt. Maar er zijn ook IoT-oplossingen op de markt die huisdieren automatisch van eten voorzien en bijhouden hoeveel ze binnenkrijgen.

Bij Myler Media vinden we de wereld van IoT razend interessant. We zijn daarom altijd benieuwd naar nieuwe innovatieve concepten om aan te werken. Maak nu een vrijblijvende afspraak om samen jouw IoT-ideeën te bespreken!

Deel dit artikel